
Taco i ulike varianter er en stadig tilbakevendende middag hjemme...
Jeg bare elsker dressingen som jeg lager til denne salaten! Ja, jeg lager veldig gjerne dobbel porsjon av den og lar den stå i kjøleskapet noen dager, til det kommer en gyllen mulighet til å bruke den i en annen rett også. Det vil si, jeg kan gjerne bare blande den inn med nykokt pasta og revet parmesan! Herlig!
Her bruker jeg den altså på sommerens deilige kyllingsalat. Massevis av gode smaker sammen. Og spør du meg, så ser den skikkelig lekker ut også.
Oppskrift på kyllingsalat med chorizo og byggris
til 4 personer
100 g byggris
1 liter vann
2 ss kyllingfond
250 g kyllingfilet – her bruker jeg én stor filet med skinn
litt flaksalt
nykvernet pepper
1 ss olivenolje
150 g chorizopølse
1 boks – 380 g blandede hermetiske bønner – her kan du bruke mange ulike varianter
12 cherrytomater
2 vårløk
1 avokado
100 g blandet grønnsalat
Dressing
1 fedd hvitløk
2 vårløk
1 dl extra virgin olivenolje
2 ss vann
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
saft av ¼ lime
Jeg bruker byggris fra Møllerens – som ligger i ferdige boil in bag-poser. De er enkle å ha med å gjøre. For å få litt ekstra smak av byggrisen, koker jeg den i kylliingbuljong. Har du kraft liggende på lur, kan du selvfølgelig bruke den.
Når jeg bruker én stor kyllingfilet, synes jeg det er enklest å få det beste resultatet når jeg først steker det i stekepannen, med skinnsiden ned, i noen minutter til skinnet blir gyllenbrunt og sprøtt. Så vender jeg det, stikker inn et steketermometer og setter hele stekepannen inn i stekeovnen – forvarmet til 200 grader. Stek til kyllingen får en kjernetemperatur på 70 grader.
Før jeg steker kyllingfileten, drysser jeg den med salt og pepper på begge sider. Og jeg har litt olje i stekepannen.
Del chorizopølsen i terninger og stek dem gyllenbrune i en stekepanne.
Skyll bønnene i kaldt vann og del cherrytomatene i to eller fire. Vårløken skjærer du i ringer og avokadoen deler du i skiver.
La kyllingfileten hvile i noen minutter før du deler den i skiver.
Legg opp salaten som jeg gjør her, eller bland alt sammen.
Til dressingen har du bare alle ingrediensene i et egnet glass og bruker en stavmikser til å kjøre det sammen. Du kan også finhakke alle råvarene.
Jeg bruker å ha litt av dressingen over salaten og så servere resten ved siden av.
The post Kyllingsalat med chorizo og byggris appeared first on Fru Timian.
Av alle middager jeg lager, kommer pasta i ostesaus særdeles høyt opp på gjengangerlisten. Det er så utrolig enkelt og kjapt gjort, smaker helt strålende godt og det passer å servere til både fisk, rødt- og hvitt kjøtt. En skikkelig bra grunnoppskrift, med andre ord.
I dag bruker jeg kyllingbryst med skinn, fra Den Stolte Hane. Jeg har inngått et veldig spennende samarbeid med Den Stolte Hane hvor vi sammen skal lage mye god mat. Du kommer garantert til å se mere fra det samarbeidet her på bloggen!
Den Stolte Hane er en samling kyllingbønder på vakre Jæren. Nå har jeg akkurat vært og hilst på noen av dem. Denne kylling- og pastaretten lagde jeg sammen med bonden Åge.
Her griller jeg kyllingfiletene, men du kan også steke dem i stekepannen. Jeg liker godt å steke kyllingfiletene, med skinnsiden ned, i stekepannen først, for så å legge dem i stekeovnen, på 200 grader, til de har fått en kjernetemperatur på 70 grader. Da får jeg bestandig et supersaftig kyllingkjøtt. Jeg bruker samme prinsippet på grillen også. Bruner først over direkte varme, og steker ferdig på indirekte varme.
Oppskrift på stekt kylling med pasta i ostesaus
til 4 personer
4 Den Stolte Hane kyllingfileter med skinn
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
2 ss olivenolje
12 cherrytomater
400 g pastaskruer
125 g kremost med urter
ruccola
300-350 g pastaskruer
Fyr opp grillen og sett på pastavannet.
Dryss salt og pepper rundt kyllingfiletene og pensle dem med oljen. Legg dem på en varm grill, med skinnsiden ned, og grill til fileten får et gyllenbrunt skinn. Vend gjerne fileten en gang slik at skinnet får et rutemønster. Snu fileten over på den andre siden, og legg den samtidig over på indirekte varme. Grill til fileten har fått en kjernetemperatur på 70 grader. Skjær filetene i ca. 2 cm tykke skiver.
Kok pastaskruene i lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Ta ut ca. 2 dl av kokevannet før du heller pastaskruene over i et dørslag og lar det renne av. Ha dem tilbake i kasserollen og rør inn kremosten og nok kokevann til at du får en kremete saus som fester seg til pastaskruene.
Del cherrytomatene i to og rør både dem og ruccolasalaten inn sammen med pastaen.
Fordel pastaen på tallerkener. Legg over kyllingskivene og cherrytomatene og dryss ruccola over.
Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Den Stolte Hane.
The post (Sponset) Stekt kylling med pasta i ostesaus appeared first on Fru Timian.
Til alle som trenger god middag lagd på noen få minutter: Dette er tingen å lage! For det er faktisk ikke mange minuttene du trenger for å kutte, kappe og steke (eller grille) kyllingfiletene til denne wrapsmiddagen. Tenåringene her hjemme elsker å spise dette til både lunsj og kveldsmat også.
Jeg har inngått et veldig spennende samarbeid med Den Stolte Hane hvor vi sammen skal lage mye god mat. Du kommer garantert til å se mere fra det samarbeidet her på bloggen!
Den Stolte Hane er en samling kyllingbønder på vakre Jæren. Nå har jeg akkurat vært og hilst på noen av dem.
Her bruker jeg minuttfilet fra Den Stolte Hane, som er superkjapp å steke ferdig.
Oppskrift på kyllingwraps med avokado og rømme
til 4 personer
500 g Den Stolte Hane minuttfilet eller kyllingfilet
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
¼-½ ts chilipulver
2 ss olivenolje
2 avokadoer
1 spisspaprika
4 tortillalefser
blandet grønnsalat
noen skjeer rømme
noen korianderblader
Minuttfileene er kyllingbrystfileter delt i to på tvers slik at det blir helt tynne fileter. Du kan også dele brystfileter på samme måte selv.
Dryss salt, pepper og chilipulver på begge sidene av kyllingfiletene. Ha over oljen og bland det sammen.
Nå kan du enten legge filetene på en varm grill i ca. 2 minutter på hver side eller du kan steke filetene i en varm stekepanne.
Skjær filetene i ca. 1 cm tykke skiver når de er ferdigstekte.
Del avokadoene i to og fjern stein og skall. Del den så i skiver. Paprikaen skjærer du i tynne ringer.
Varm tortillalefsene enten pakket inn i aluminiumsfolie på indirekte varme i på grillen eller i mikrobølgeovn.
Fordel litt salat på tortillalefsene før du legger over kylling- og avokadoskivene. Ha på en klatt med rømme og fordel over paprikaen og noen korianderblader til slutt.
Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Den Stolte Hane.
The post (Sponset) Kyllingwraps med avokado og rømme appeared first on Fru Timian.
Det går jammen unna på kyllingsnurrfronten for tiden! De er nemlig særdeles populære å finne i matboksen når det er langfriminutt på skolen. Så da bruker jeg å lage en porsjon eller to en ettermiddag jeg har tid, eller kanskje i helgen. Så er det bare å plukke dem ut av fryseren på morgenen, tine dem bitte litt og legge dem i matboksen.
Les mer om hvordan du tiner gjærbakst, her!
Som regel er det mange snurrer som aldri rekker å finne veien til fryseboksen også. Snurrene passer jo så godt til kveldsmat eller lørdagslunsj også.
Jeg har et veldig spennende samarbeid med Den Stolte Hane hvor vi sammen lager mye god mat. Tidligere har jeg laget kyllingwraps med avokado og rømme og stekt kylling med pasta i ostesaus.
Kyllingkjøttdeigen fra Den Stolte Hane er 100 % kvernet lårkjøtt fra kylling.
Oppskrift på kyllingsnurrer med mozzarella
18 snurrer
Deigen
350 g sammalt fint hvetemel
650 g hvetemel
1 ts salt
1 pk gjær, tørr eller fersk
7 dl vann
Fyllet
400 g Den Stolte Hane kyllingkjøttdeig
1 ss raps- eller olivenolje
1 fedd hvitløk
1 gulrot
1 ts salt
½ ts gurkemeie
1 ts tørket oregano
1 boks hakkede hermetiske tomater
250 g revet hvitost
125 g fersk mozzarella
Ha alt det tørre til deigen i en miksebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den inn før du har i vannet. Elt deigen på lav hastighet i 12-15 minutter. Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar ca. 1 time.
Lag fyllet. Ha kyllingkjøttdeigen i en stekepanne sammen med oljen og fres den på forholdsvis sterk varme. Riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og gulroten på den grove siden. Ha det i stekepannen sammen med krydderet og de hermetiske tomatene. La det småkoke i noen minutter til tomatene er kokt inn.
Dryss litt mel på bordet og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang før du kjevler den ut til et rektangel på ca. 55 x 40 cm. Fordel utover fyllet og revet ost. Rull deigen sammen til en lang pølse. Start fra én av langsidene.
Del pølsen i 18 like deler og legg dem over på bakepapirkledde stekebrett. Riv den ferske mozzarellaen i småbiter og fordel over snurrene.
Dekk brettene med plastfolie og etterhev snurrene i ca. 30 minutter.
Sett stekeovnen på 225 grader varmluft. Stek snurrene i 13-15 minutter. La pizzasnurrene avkjøles på en bakerist.
God bakst!
Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Den Stolte Hane.
The post (Sponset) Pizzasnurrer med kylling appeared first on Fru Timian.
Det er en ting som er veldig viktig når du steker kylling og ønsker å få et saftig og smakfullt resultat! Du må steke kjøttet passe lenge! Ikke for kort, slik at det fremdeles er rått inni, og ikke for lenge, slik at det rekker å bli tørt.
Kylling er magert kjøtt, og da blir det også fort tørt dersom det stekes for lenge. Steketermometer er derfor tingen! Har du ikke et godt steketermometer allerede, er det bare å løpe til nærmeste kjøkkenbutikk for å kjøpe. Jeg bruker mitt hele tiden. Det er bare da jeg greier å ha oversikt over det som stekes.
Jeg steker kyllingkjøtt til det har en kjernetemperatur på 70 grader. Da er det gjennomstek og skikkelig saftig.
Klikk deg inn her for å komme til den ultimate stekeguiden!
Oppskrift på stekte kyllingbryst med aspargesbønner og mais
til 4 personer
600 g kyllingbryst med skinn – gjerne 2 store
½ ts flaksalt
nykvernet pepper
1 ss olivenolje
Saus og tilbehør
5 dl kyllingkraft
1 dl kremfløte
1 ss maisenna rørt ut i 2 ss vann
nykvernet pepper
150 g aspargesbønner
200 g mais
8 cherrytomater
kokt ris til servering
Sett stekeovnen på 170 grader.
Dryss salt og pepper over kyllingbrystene og pensle dem med oljen. Legg filetene, men skinnsiden ned, i en varm stekepanne eller grillpanne og stek til de blir gyllenbrune.
Har du en stekepanne som kan i stekeovnen, bruker du den hele veien. Dersom ikke, legger du nå filetene over på et stekebrett. Samme hva du velger, vender du kyllingfiletene slik at skinnsiden ligger opp. Stikk et steketermometer i det ene brystet. Stek til de får en kjernetemperatur på 70 grader. La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer det i tykke skiver.
Kok opp kyllingkraften og fløten i en kasserolle og la det småkoke i noen minutter, til det begynner å tykne. Rør ut maisennaen i vannet og tilsett halvparten. Smak til med pepper. Dersom kraften er saltet på forhånd, er det ikke sikkert at du trenger salt til sausen. Det må du smake deg fram til.
Skjær vekk eventuelt stygge tupper av aspargesbønnene før du har dem i sausen sammen med maiskornene. Kok opp og la det småkoke i 3 minutter. Er sausen for tynn, tilsetter du litt mer maisennajevning. Er den for tykk, tilsetter du litt vann. Del cherrytomatene og ha i sausen i det den er ferdig.
Server gjerne kokt ris til.
God middag!
Følg meg gjerne på Snapchat, så får du se litt mer av livet bak selve matbloggen!
The post Stekte kyllingbryst med aspargesbønner og mais appeared first on Fru Timian.
Eller kanskje jeg heller skal kalle den kjapp kyllinggryte med smaker fra Asia, på norsk?
Jeg elsker gode hverdagsmiddager som er kjappe å lage og som hele familien er svak for. Dette er et godt eksempel i så måte! Både tenåringene hjemme og bestefar på over 90 år, forsynte seg godt, så jeg tror smakene skal favne alle årsklasser. Er det noen små eller godt voksne som skal spise, og som ikke er så vant med å spise sterk mat, kan du bruke ¼ rød chili istedenfor ½ som det står i oppskriften.
Jeg har et veldig spennende samarbeid med Den Stolte Hane hvor vi sammen lager mye god mat. Tidligere har jeg laget kyllingwraps med avokado og rømme, stekt kylling med pasta i ostesaus og pizzasnurrer med kylling.
Den Stolte Hane har nå laget Barnas Bistro – som er barnas eget opprør mot kjedelige barnemenyer! Her ønsker de å inspirere oss voksne og vise oss at unger både elsker å være med å lage mat, og at de er glade i mange ulike smaker!
Her kan du se Barnas Bistros egen intorduksjonsfilm:
Jeg fikk med meg Lea på kjøkkenet sånn at vi kunne lage middag og samtidig snakke om skoledagen sammen.
I denne gryten bruker jeg minuttkylling, som er bankede hele fileter.
Oppskrift på thai red curry med kylling
til 4 personer
1 løk
2 fedd hvitløk
½ rød chili
ca. 2 cm fersk ingefær
½ potte koriander
2 ss ketsjup
4 ss asiatisk fiskesaus (kan utelates)
2-3 ss soyasaus
1 boks, 4 dl, kokosmelk
500 g Den Stolte Hane minuttkylling
1 squash
1 rød søtpaprika
evt. litt salt og nykvernet pepper
kokt ris til servering
Det er kjekt å ha en stavmikser eller liten matprosessor til dette. Kutt løken, hvitløken, chilien, ingefæren og korianderstilkene i litt mindre biter og mos dem med en stavmikser eller bruk en matprosessor. Ha i ketsjup, fiskesaus, soyasaus og kokosmelken og mos det hele sammen.
Ha dette i en kasserolle og kok opp. Skjær kyllingfiletene og squashen i strimer og paprikaen i ringer og ha i kasserollen. Kok opp igjen og la det småkoke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Hvor mye salt du må bruke avhenger av hvor salt soyasausen din er og om du bruker asiatisk fiskesaus eller ikke.
For å få risen best mulig, er det lurt å vaske den godt i kaldt vann først. Den skal vaskes til vannet er helt blankt. La så risen ligge i en bolle med kaldt vann i 5-6 minutter. Kok opp lettsaltet vann etter anvisning på pakken og ha i risen. Kok risen under lokk i 10 minutter. Slå av varmen, men la lokken ligge på plass i 10 minutter til. Da skal risen være helt perfekt.
Dryss korianderbladene over både risen og gryten før servering!
Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Den Stolte Hane.
The post (Sponset) Thai red curry med kylling appeared first on Fru Timian.
Dette er, etter min mening, ultimat familiemiddag – gjerne med storfamilien eller venner på besøk! For her er det mye mat.
Og jeg er så glad for å kunne presentere den nye premiumkyllingen fra min samarbeidspartner, Den Stolte Hane. Premiumkyllingen er av en saktevoksende rase som får spesialtilpasset fôr, har mye større tumleplass enn vanlig kylling og som har maks én times kjøretur fra rugeri til fjøs og fra fjøs til slakteri.
Jeg har gledet meg veldig lenge til å smake denne kyllingen, og det må jeg få si – den innfridde! Den er virkelig supersaftig og det smaker mer av kjøttet. Herlig!
Her har jeg kjøpt en kylling som veier 2,7 kg, så da er det godt med mat til 8 personer.
Jeg har et veldig spennende samarbeid med Den Stolte Hane hvor vi sammen lager mye god mat. Denne oppskriften er en del av dette samarbeidet.
For å få det beste resultatet – som jo er viktig når man kjøper en så god råvare – MÅ du bruke termometer! Det er den eneste måten du kan vite hvor mange grader kjøttet holder, sånn at du får tatt det ut av stekeovnen til riktig tid. Så har du ikke et termometer innebygd i stekeovnen eller et du plasserer på kjøkkenbenken, vet du hva som må skrives opp på handlelappen.
Helstekt Premiumkylling fra Den ste Hane med massevis av hvitløk og potetstappe
til 8 personer
Kyllingen
1 Premium kylling fra Den Stolte Hane
2 ts flaksalt
1 ts nykvernet pepper
8 hele kinesiske hvitløk*
6 gulrøtter
5-6 ss olivenolje
Potetstappen
1,6 kg kokefast potet
2 fedd hvitløk
ca. 3 dl melk
50 g smør
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
*Kinesiske hvitløk er de små hvitløkene som ikke har noen fedd, men hvor det er én stor hvitløk det hele. Du kan erstatte de kinesiske hvitløkene med 3 hele, vanlige hvitløk.
Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og finn fram en ildfast form.
Tørk godt av kyllingen før du gnir inn salt og pepper rundt det hele. Legg kyllingen i formen. Bruker du kinesiske hvitløk, deler du dem bare i to. Vanlige hvitløk deler du i fedd. Du trenger ikke å fjerne skallet.
Skrell gulrøttene og del dem i ca. 4 cm lange biter. Ha det oppi formen. Dryss salt og pepper over grønnsakene også før du fordeler olivenoljen over både kyllingen og grønnsaken. Stikk et steketermometer godt inn i kjøttet ved benfestet til kyllingen.
Sett kyllingen i stekeovnen og stek den i ca. 2 timer. Har du stekeovn med eget program for fjærkre, bruker du det. Tast inn hvor mange kilo kyllingen er.
Når steketermometeret viser en kjernetemperatur på 69-70 grader, tar du ut kyllingen. La den hvile i 10-15 minutter før du deler den opp. Da vil temperaturen øke en grad eller to.
Kok opp vann til potetstappa i en kasserolle. Skrell potetene, del dem i mindre biter og ha dem i det kokende vannet sammen med hvitløkfeddet. Kok dem møre.
Tøm vannet av kasserollen og la den stå i 2 minutter uten lokk for at potetene skal dampes tørre. I mellomtiden varmer du opp melken til den ryker. Ha smøret i kasserollen. Knus potetene med en stapper før du sper med melken. Rør kraftig i mosen for å få den luftig og myk. Smak til med salt og pepper.
Server gjerne en grønnsalat til.
God middag!
Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Den Stolte Hane.
The post (Sponset) Helstekt kylling med potetstappe appeared first on Fru Timian.
Dette er, etter min mening, ultimat familiemiddag – gjerne med storfamilien eller venner på besøk! For her er det mye mat.
Og jeg er så glad for å kunne presentere den nye premiumkyllingen fra min samarbeidspartner, Den Stolte Hane. Premiumkyllingen er av en saktevoksende rase som får spesialtilpasset fôr, har mye større tumleplass enn vanlig kylling og som har maks én times kjøretur fra rugeri til fjøs og fra fjøs til slakteri.
Jeg har gledet meg veldig lenge til å smake denne kyllingen, og det må jeg få si – den innfridde! Den er virkelig supersaftig og det smaker mer av kjøttet. Herlig!
Her har jeg kjøpt en kylling som veier 2,7 kg, så da er det godt med mat til 8 personer.
Jeg har et veldig spennende samarbeid med Den Stolte Hane hvor vi sammen lager mye god mat. Denne oppskriften er en del av dette samarbeidet.
For å få det beste resultatet – som jo er viktig når man kjøper en så god råvare – MÅ du bruke termometer! Det er den eneste måten du kan vite hvor mange grader kjøttet holder, sånn at du får tatt det ut av stekeovnen til riktig tid. Så har du ikke et termometer innebygd i stekeovnen eller et du plasserer på kjøkkenbenken, vet du hva som må skrives opp på handlelappen.
Helstekt Premiumkylling fra Den ste Hane med massevis av hvitløk og potetstappe
til 8 personer
Kyllingen
1 Premium kylling fra Den Stolte Hane
2 ts flaksalt
1 ts nykvernet pepper
8 hele kinesiske hvitløk*
6 gulrøtter
5-6 ss olivenolje
Potetstappen
1,6 kg kokefast potet
2 fedd hvitløk
ca. 3 dl melk
50 g smør
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
*Kinesiske hvitløk er de små hvitløkene som ikke har noen fedd, men hvor det er én stor hvitløk det hele. Du kan erstatte de kinesiske hvitløkene med 3 hele, vanlige hvitløk.
Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og finn fram en ildfast form.
Tørk godt av kyllingen før du gnir inn salt og pepper rundt det hele. Legg kyllingen i formen. Bruker du kinesiske hvitløk, deler du dem bare i to. Vanlige hvitløk deler du i fedd. Du trenger ikke å fjerne skallet.
Skrell gulrøttene og del dem i ca. 4 cm lange biter. Ha det oppi formen. Dryss salt og pepper over grønnsakene også før du fordeler olivenoljen over både kyllingen og grønnsaken. Stikk et steketermometer godt inn i kjøttet ved benfestet til kyllingen.
Sett kyllingen i stekeovnen og stek den i ca. 2 timer. Har du stekeovn med eget program for fjærkre, bruker du det. Tast inn hvor mange kilo kyllingen er.
Når steketermometeret viser en kjernetemperatur på 69-70 grader, tar du ut kyllingen. La den hvile i 10-15 minutter før du deler den opp. Da vil temperaturen øke en grad eller to.
Kok opp vann til potetstappa i en kasserolle. Skrell potetene, del dem i mindre biter og ha dem i det kokende vannet sammen med hvitløkfeddet. Kok dem møre.
Tøm vannet av kasserollen og la den stå i 2 minutter uten lokk for at potetene skal dampes tørre. I mellomtiden varmer du opp melken til den ryker. Ha smøret i kasserollen. Knus potetene med en stapper før du sper med melken. Rør kraftig i mosen for å få den luftig og myk. Smak til med salt og pepper.
Server gjerne en grønnsalat til.
God middag!
Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Den Stolte Hane.
Ikke vet jeg om det var inderne som fant opp å marinere kjøtt i yoghurt, men det er iallfall veldig vanlig i det indiske kjøkkenet å gjøre nettopp det. Yoghurtmarinaden gjør at kjøttet blir mørt og at kryddersmakene kommer inn i kjøttet. Du kan også bruke surmelk på samme måte.
Her er det kyllingkjøtt som får ligge i marinaden og trekke til seg massevis av gode smaker. På sommeren legger jeg gjerne disse spydene på grillen. Resten av året bruker jeg grillpannen. For spydene er for gode til bare å spise når det er grillvær ute.
Til disse kyllingspydene har jeg laget en enkel grønnsalat med bønner i. Du kan gjerne servere ris til også.
Oppskrift på marinerte kyllingspyd og salat
4 personer
Kyllingspydene
1 dl gresk yoghurt
1 ts paprikapulver
½ ts spisskummen
¼ ts (eller litt mindre) kayennepepper
½ ts salt
1 ts gurkemeie
500 g kyllingfilet
1 lime
Salaten
250 g kidneybønner
1/3 agurk
ca. 100 g blandet grønnsalat
noen basilikumblader
1 avokado
2 ss extra virgin olivenolje
1 liten skvis limesaft
½ ts flaksalt
nykvernet pepper
Rør sammen yoghurten og krydderne i en bolle. Del kyllingkjøttet i terninger på ca. 3 x 3 cm og ha i. Bland det slik at alt kjøttet er dekt av yoghurt.
La kjøttet stå på kjøkkenbenken i 30 minutter eller i kjøleskapet over natten.
Til salaten skyller du først de hermetiske bønnene i kaldt vann. Del agurken i terninger og ha dette i en bolle sammen med vasket salat og basilikumbladene. Jeg liker å bruke ferdige salatblandinger så får jeg litt av hvert.
Del avokadoen i skiver og bland den enten sammen med resten av salaten eller legg den på siden, som jeg har gjort her.
Rør sammen olivenoljen, limesaft, salt og pepper og bland inn sammen med salaten. Det er lurt å vente med å blande inn dette til like før servering.
Bruker du grillspyd av tre, må du huske på å legge dem i bløt før du trær på kjøttet. Fordel kjøttbitene på grillspyd.
Grill kjøttet i 3-4 minutter på hver side, altså på alle fire sider.
Samtidig som du legger på kjøttet, deler du limen i to og legger den på grillen også, med skjæreflaten ned. Skvis litt limesaft over kyllingspydene når de er ferdige.
God grilling!
Kos deg!
En av de store asiatiske matklassikerne er kyllingspyd med peanøttsaus. Jeg er veldig svak for peanøttsaussmaken. Jeg er dessuten særdeles svak for gode middager som kan lages på nesten null komma niks.
I denne oppskriften bruker jeg ferdig peanøttsaus fra Blue Elephant, som er et thailandsk merke som nå også har kommet til Norge, og som du finner i MENY-butikkene rundt i landet. Jeg synes sausen rett og slett er veldig god. Og når jeg bruker den, går det jo veldig fort å lage denne middagen!
Hvis du har lyst til å lese mer om produktene fra Blue Elephant, finner du det her!
Oppskrift på kyllingspyd i peanøttsaus med ris til
til 4 personer
500 g kyllingfilet
4-5 ss Blue Elephant peanut sauce
3 dl Blue Elephant jasminris
4 ½ dl vann
1 ts salt
salat og peanøttsaus til servering
grillpinner
Selv om jeg bruker grillpinner, trenger jeg ikke å bruke grillen ute. Det fungerer veldig godt å steke spydene inne på kjøkkenet også. Har du en grillpanne, er det fint å bruke.
Del kyllingkjøttet opp i strimler, som er ca. 1 cm tykke. Ha dem i en bolle sammen med peanøttsausen og bland det sammen. Har du tid, er det veldig fint om kjøttet kan ligge sånn enten i kjøleskapet i 3-4 timer eller på kjøkkenbenken i 30 minutter.
Kok risen etter anvisning på pakken.
Træ kyllingkjøttet på grillpinnene. Varm grillpannen til den blir skikkelig god og varm og stek kyllingkjøttet i ca. 4 minutter på hver side. Steketiden varierer ut fra hvor tett du har trædd på kjøttet. Jo tettere med kjøtt, desto lengre tid tar det å gjennomsteke kjøttet. Sjekk med et spyd, så slipper du å steke kjøttet for lenge – da kan det lett bli tørt.
Hell peanøttsaus i en liten skål til serveringen. Jeg liker også å servere litt salat til spydene og risen.
God middag!
Du kan også finne mange andre gode produkter fra Blue Elephant i butikken. Neste uke kommer en skikkelig god oppskrift hvor jeg bruker den svarte risen
Dette blogginnlegget er skrevet i samarbeid med Oluf Lorentzen.
Langpannemat er særdeles gjentagende hjemme hos oss! Det krever minimalt med arbeid, og selv om langpannemat ofte trenger litt tid inne i stekeovnen, synes jeg det er helt kurant så lenge jeg kan sitte med beina på bordet og lese avisen mens middagen blir ferdig. Det er da vi snakker luksus på en helt vanlig hverdag! Og gjerne på en helgedag også. Denne middagen er iallfall et godt helgealternativ, synes jeg. Jeg bare elsker denne middagen! Finner du fram en stor nok langpanne, er det bare å doble oppskriften og invitere hjem en liten gjeng.
Jeg bruker linser fra Bonduelle i denne formen. Bonduelle er en kvalitetsleverandør av hermetiske linser, bønner, kikerter og mais, som jeg har hatt et samarbeid med i flere år.
Kyllingform med linser og løk
til 4 personer
1 kg kyllinglår med skinn og bein
2 rødløk
1 purre
8 fedd hvitløk
¼ potte basilikum
¼ potte koriander
½–1 rød chili
40 g mykt smør
1 ts salt
godt med nykvernet pepper
4 ss olivenolje
1 granateple
1 boks, 310 g Bonduelle hermetiske linser
rømme og koriander til servering
kokt ris smaker god til
Sett stekeoven på 180 grader.
Du kan selvfølgelig bruke vanlige kyllingfileter også, bare så det er sagt! Men om du nå, som meg, kjøper kyllinglår med skinn og bein, deler du dem først i to, slik at klubben og låret blir hver for seg. Legg dem over i en ildfast form.
Skrell rødløken og del den i båter. Purren vasker du godt før du deler i ca. 3 cm lange biter. Hvitløkfeddene fjerner du bare skallet av. Ha dette i formen.
Finhakk krydderurtene og chilien (med eller uten frø) og rør det sammen med smøret, halvparten av saltet og godt med nykvernet pepper. Gni det inn i kyllingskinnet.
Fordel olivenoljen og resten av saltet og pepperen over grønnsakene i formen.
Sett formen inn i stekeovnen og stek kyllingen i 30 minutter.
I mellomtiden deler du granateplet i to og tar ut alle kjernene. Bland dem sammen med linsene. Ta langpannen ut av stekeovnen og ha i linsene og granateplekjernene. Rør rundt en gang. Sett formen tilbake i stekeovnen og stek videre i 5 minutter.
Hakk opp koriander og dryss over formen ved servering.
Kokt ris og rømme smaker godt til.
Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Jensen & Co, som blant annet har merkevaren Bonduelle her i Norge
Dette er absolutt en av mine favorittmåter å lage middag på! Veldig kjapt og lettlaget, og særdeles godt å spise. Passer perfekt på travle hverdager når vi trenger en god middag på kort tid. Og den passer dessuten godt å lage på en lørdag også. Selv om jeg skulle ha bedre tid til å kokkelere. Jeg trenger jo ikke å bruke lang tid bare for å bruke det.
Denne kyllingvarianten kan du veldig lett gjøre om til en fiskerett eller skalldyr-rett. Grunnsmakene er de samme, så bare endrer du om du tilsetter fisk i terninger eller skalldyr, som for eksempel blåskjell og reker.
Oppskrift på kyllinggryte med kokosmelk og koriander
til 4 personer
2 cm fersk ingefær
3 fedd hvitløk
1 rød chili
1 ss olivenolje
3 gulrøtter
500 g kyllingfilet
1 boks, 4 dl, kokosmelk
1 ss asiatisk fiskesaus – kan erstattes med soyasaus
ca. 1 ts flaksalt
nykvernet pepper
skall av 1 lime
150 g sukkererter
½ potte koriander
Jasminris
3 dl ris
4 ½ vann
1 ts salt
Jeg tenkte å starte å snakke om risen. Veldig ofte skriver jeg bare at du skal koke ris etter anvisning på pakken, men så er det jo faktisk sånn at du kan påvirke resultatet av den ferdigkokte risen ganske mye. Så her kommer en fremgangsmåte til hvordan koke ris for å få det beste resultatet!
Ha risen i en stor bolle. Hell over godt med kaldt vann og rør lett i risen med fingrene. Hell av vannet og gjenta prosessen til vannet er blankt. Det betyr at du nok må bytte vann 4-5 ganger – det tar bare 2 minutter å gjøre dette.
Så koker du opp vann med salt, tilsetter risen, legger på et lokk og lar risen komme opp til kokepunktet. La risen småkoke i 10 minutter. Skru ned varmen. Legg et kjøkkenhåndkle over kasserollen og la den stå i 10 minutter til. Da skal risen være ferdig.
Så over til gryten.
Skrell ingefæren og hvitløken og finhakk både dem og chilien. Ha det i en kasserolle sammen med oljen og la det surre på medium varme i noen minutter. Skrell gulrøttene og del dem i små terninger. Skjær kyllingfiletene i tynne skiver som du igjen deler på langs, slik at det blir brede strimler.
Ha dette i kjelen sammen med kokosmelk, asiatisk fiskesaus, salt, pepper og limeskall. Limeskallet river du på den fine siden av rivjernet. Ta bare det grønne.
Kok opp og la det småkoke i 7-8 minutter, til gulrotterningene er passe kokt. Ta en liten smak for å kjenne om det er passe krydret. Del sukkerertene i to og grovhakk korianderen. Dryss det over like før servering.
God middag!
”Mamma! Adrian spiste opp all maten!” Ungene var hjemme alene og jeg hadde plassert en ganske stor ildfast form full av denne kyllingpannen i kjøleskapet. Storebror hadde det travelt, for han skulle videre på jobb, og hadde ikke tid til å vente på at lillesøster skulle spise. Så da spiste han likeså godt opp alt sammen selv! Til hans forsvar må det sies at han trodde lillesøster allerede hadde spist.
Mor fikk iallfall bekreftelse på at maten smakte bra
Jeg vet at mange av dere som bruker å lese oppskriftene mine, er veldig glade i langpannemat. Middager som enkelt og greit kan lages til den lille kjernefamilien eller til en aldri så liten skokk som kommer på besøk. Og da tørr jeg å påstå at denne oppskriften er midt i blinken! Den er superenkel å lage og smaker skikkelig godt!
Vil du servere retten med litt mer grønnsaker enn jeg gjør her, er det ikke noe i veien for å dele opp små blomkål- og brokkolibuketter og ha i formen.
Jeg bruker lårfilet av kyllingen til denne pannen. Lårkjøttet er litt mørkere i fargen og har litt mer egensmak enn brystfiletene, og passer kjempegodt i denne retten.
Jeg har et veldig spennende samarbeid med Den Stolte Hane hvor vi sammen lager mye god mat. Denne oppskriften er en del av dette samarbeidet.
Oppskrift på enkel kyllingpanne med smaker fra Thailand
til 4 personer
1 dl søt chilisaus
2 ss soyasaus
1 ss asiatisk fiskesaus (kan utelates)
1 ss flytende honning
saft av ½-1 lime
2 fedd hvitløk
2 cm fersk ingefær
600 g Den Stolte Hane lårfilet av kylling
2 ss olivenolje
½ ts flaksalt
litt nykvernet pepper
2 løk
1 rød paprika
2 vårløk
ris til servering
Sett stekeovnen på Bland sammen chilisaus, soyasaus, fiskesaus (hvis du bruker det), flytende honning og limesaft i en bolle. Skrell og riv hvitløkfeddene og ingefæren og rør inn. Smak deg til for å kjenne om du skal bruke hele eller halve limen. Sausen skal være ganske så skarp i smaken.
Bruker du lårfileter, er de i passe størrelse allerede i pakken. Bruker du brystfilet, deler du dem i to eller tre. Varm halvparten av oljen i en stekepanne og legg i halvparten av kyllingfiletene og brun dem raskt på begge sider. Dryss over litt salt og pepper under stekingen. Legg bitene over i en ildfast form og gjenta med resten.
Del opp løkene og paprikaen og ha i den ildfaste formen også. Hell over sausen og rør det hele sammen.
Sett formen inn i stekeovnen og stek i 15-20 minutter. Steketiden avhenger av hvor kalde kyllingfiletene var i utgangspunktet og om du bruker lår- eller brystfileter. Du kan gjerne stikke et steketermometer midt i én av bitene. Er kjernetemperaturen 70 grader, er kyllingen ferdig.
Når det er ca. 5 minutter igjen av steketiden, drysser du over ringer av vårløkene.
Jeg bruker å skru stekeovnen på grillelementet de siste 2-3 minuttene slik at kyllingbitene får en skikkelig grillings på slutten. Og så bruker jeg å ta en skje og øse noe av saften over (som ligger i bunnen av formen) over kyllingbitene og grønnsakene én eller to ganger i løpet av steketiden.
Server kokt ris til.
Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Den Stolte Hane.
Jeg elsker mat som dette! Masse gode smaker, fargerikt og lett å lage.
Bli ikke skremt selv om du ikke er familiær med navnet quinoa (uttales kiinua). Quinoa er små frø som vokser i Sør-Amerika. Det begynner å bli mer og mer vanlig å finne det i vanlige dagligvarer, så spør etter det dersom du ikke finner det i hyllene. Du kan også bruke ris (gjerne brun) eller byggris istedenfor.
Jeg bruker store kyllingfileter med skinn fra Den Stolte Hane. Den Stolte Hane har en utrolig god premiumserie med kyllingprodukter av en saktevoksende rase som får spesialtilpasset fôr, har mye større tumleplass enn vanlig kylling og som har maks én times kjøretur fra rugeri til fjøs og fra fjøs til slakteri. «Smak forskjellen» heter serien. Og når du behandler dette kjøttet på riktig måte, får du virkelig et supersaftig resultat!
Og, for å være sikker på å få perfekt stekt kylling, bruker jeg bestandig termometer. Sjekk lenger ned i oppskriften for hvordan jeg steker kyllingfiletene.
2 kyllingbryst fra Den Stolte Hane – Smak forskjellen, ca. 500 g
1 1/2 ts flaksalt
nykvernet pepper
2 ss olje til steking
2 dl quinoa
250 g bønner
1 fedd hvitløk
4 ss extra virgin olivenolje
1 ss hvitvinseddik
10-12 cherrytomater
50 g ruccola
2 avokadoer
1 fersk mozzarella, 125 g
Sett stekeovnen på 180 grader og finn frem et steketermometer.
Dryss halvparten av saltet og godt med pepper over kyllingfiletene. Varm oljen i en stekepanne – bruk gjerne en stekepanne som kan settes i stekeovnen, dersom du har det – og legg i kyllingfiletene, med skinnsiden ned. Stek i noen minutter til skinnet har blitt gyllenbrunt.
Vend filetene og stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen på én av filetene. Sett stekepannen i stekeovnen eller legg filetene over på et stekebrett og stek til de har fått en kjernetemperatur på 70 grader. Ta dem ut og la dem hvile i noen minutter før du skjærer dem i skiver.
Kok quinoaen etter anvisning på pakken. Skjær av tuppene på bønnene og kok bønnene i lettsaltet vann 3 minutter. Mens bønnene koker, river du hvitløkfeddet og har i en stor bolle. Bland det sammen med olivenoljen, hvitvinseddiken, resten av saltet og litt nykvernet pepper.
Når bønnene er ferdige, heller du dem over i et dørslag og slår over nok kaldt vann til at du stopper kokeprosessen. Så har du dem over i bollen med hvitløk og olje og blander dem godt inn. Del cherrytomatene i to og bland dem inn også. Rør inn quinoaen så snart den er ferdigkokt. Ha også i ruccolasalaten.
Del avokadoene i to og fjern skall og stein før du skjærer dem i forholdsvis tynne skiver. Del mozzarellaen i mindre biter.
Fordel quinoablandingen på et stort serveringsfat og fordel avokadoene, kyllingfiletene og mozzarellaen over.
Kos deg!
Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Den Stolte Hane.
Jeg elsker tapas! Og det vet jeg at det er veldig mange flere som gjør også, så her kommer det tre tapasoppskrifter som passer veldig godt sammen. Du kan selvfølgelig også servere dem hver for seg eller som deler av et koldtbord.
Her får du oppskriften på en veldig god kikert- og spinatstuing, som jeg egentlig ikke er helt sikker på om passer inn i tapassjangeren, for tapas er jo egentlig små munnfuller mat, men jeg tar sjansen på å ta den med her allikevel. Jeg har iallfall fått servert noe riktig så tilsvarende som del av et tapasmåltid i Spania.
Så får du oppskriften på herlige små munnfuller med kylling som jeg heller en saus av honning, sennep og soyasaus over så snart de er stekt ferdig, superkjappe tapas av god spekeskinke og gode olivener, og kanskje den mest kjente tapasen av dem alle; potetomelett!
Dette er mat som passer for både små og store, så her er det bare å invitere til fest!
Fire ulike tapasoppskrifter
Servert sammen som dette, er det nok til 8 personer
Stekte kyllingbiter med honning og sennep
600 g kyllingfilet
2 egg
40 g hvetemel
1 ts salt
nykvernet pepper
4 ss olivenolje
4 ss flytende honning
1 ss Dijonsennep
1 ss soyasaus
Spinat- og kikertstuing
400 g spinat
4 ss olivenolje
2 skiver loff
3 fedd hvitløk
1 boks, 4 dl, most, hermetisk tomat
2 ½ dl vann
2 ss vineddik
1 ts spisskummen
¼ ts kajennepepper
1 ts paprikapulver
1 ts salt
nykvernet pepper
500 g hermetiske kikerter
Spansk potetomelett – tortilla
1 løk
1 ½ dl olivenolje
1 kg kokefast potet
1 ts salt
8 store egg
Spekeskinke og oliven
8 skiver god spekeskinke
16 oliven
Kyllingen
Del kyllingkjøttet i terninger på ca. 3 x 3 cm. Pisk lett sammen eggene og ha i en bolle sammen med hvetemelet, salt og pepper. Det skal bli en tykk røre. Ha i kyllingbitene og vend det sammen. Varm halvparten av oljen i en stekepanne. Ta ut halvparten av kyllingbitene og la dem renne litt av før du steker dem i stekepannen. Gjenta med resten.
Rør sammen honning, Dijonsennep og soyasaus og hell det over kyllingbitene.
Spinat- og kikertstuingen
Vask spinaten godt. Varm halvparten av oljen i en kasserolle og ha i spinaten. Stek til den faller sammen. Ta den ut. Varm resten av oljen i kasserollen. Del loffskivene i terninger og hakk hvitløkfeddene. Ha i oljen og la det surre i 4–5 minutter. Ha i tomatene og mos alt glatt med en stavmikser. Kok opp. Tilsett vann, eddik og krydder. La det småkoke i 15 minutter. Ha i kikertene de siste 5 minuttene. Rør inn spinaten like før servering.
Tortillaen
Skjær løken i helt tynne skiver. Ha 2 ss av oljen i en stor stekepanne og stek løken til den er myk. Ta ut og ha i en bolle. Skrell potetene og skjær i 3–4 mm tykke skiver. Tørk skivene med papir og dryss over salt. Ha resten av oljen i stekepannen og ha i potetskivene. Stek potetskivene på medium varme i ca. 30 minutter, til de er myke. Vend dem innimellom slik at alle blir stekt.
Ta potetskivene ut med en hullsleiv og bland med løken. Hell oljen i en skål (den kan du bruke om igjen når du lager resten av disse tapasrettene).
Pisk sammen eggene og hell dem over potetskivene. Ha 1 ss olje i stekepannen og hell i potetblandingen. Stek på svak varme i 10–12 minutter. Du ser omeletten stivner oppover kantene. Legg en stor tallerken over stekepannen og vend hele pannen. Vær rask i bevegelsene. La den skli tilbake i stekepannen og stek like lenge på den andre siden.
Tortillaen kan serveres både varm og kald.
Spekeskinken og olivenene
Hvis spekeskinkeskivene er store, deler du dem i to før du trær dem på små tannstikkere sammen med olivenene.
Langstekt kylling, eller pulled kylling, er utrolig smakfullt og godt – og veldig enkelt å lage. Og det kan vi virkelig like!
Jeg liker aller best når jeg kan lage knallgod mat som ser skikkelig digg ut også, og som det er helt overkommelig med arbeid å lage. Dette er dessuten mat som du lett både dobler og tripler mengden av. Så her er det bare å invitere inn troppen til et herlig måltid!
Oppskrift på pulled kylling med quinoasalat og mango- og avokadosalsa
til 6 personer
Pulled kylling
4 rå kyllinglår, ca. 1 kg
½ chili
1 ts flaksalt
godt med nykvernet pepper
1 ts tørket oregano
2 ss olivenolje
Quinoasalat med bønner og tomat
6 dl vann
3 dl quinoa
½ ta salt
1 boks, 4 dl, hermetiske kidneybønner
16 cherrytomater
½ chili
2 vårløk
16 hele hvitløkfedd som ligger i olje på glass
50 g ruccola
nykvernet pepper
Mango- og avokadosalsa
2 mango
1 rødløk
1 chili
2 avokadoer
½ potte korianer
saft av 1 sitron
saft av 1 lime
Sett stekeovnen på 130 grader.
Legg kyllinglårene i en ildfast form. Finhakk chilien og ha både den, krydderet og oljen over kyllingbitene. Bland det sammen. Stek kyllingbitene i 2 timer. Skru opp varmen til 175 grader og stek i 10-15 minutter til kyllingen har blitt gyllenbrun.
La kjøttet hvile i 10 minutter før du river og deler det i mindre biter.
Kok opp vannet til quinoaen. Vask quinoafrøene godt i kaldt vann før du har dem i det kokende vannet, sammen med saltet. Kok uten lokk i 15 minutter. I mellomtiden gjør du klart resten av ingrediensene til salaten.
Hell bønnene over i et dørslag og skyll dem i kaldt vann. Del cherrytomatene i to. Finhakk chilien – med eller uten frø – og skjær vårløken i ringer. Ha alt dette i en bolle sammen med hvitløkfeddene. Her bruker jeg hvitløkfedd som ligger i en chiliolje. Det gir dem ekstra god smak. Bland også i ruccolasalaten. Ha i quinoafrøene og rør det sammen. Smak til med salt og pepper.
Til salsaen gjør du følgende: Skrell mangoen med en grønnsaksskreller. Skjær så av en tynn liten skive i enden der hvor stilkfestet er, slik at den kan stå stødig på bordet. Skjær to eller tre skiver på hver av de brede sidene av mangoen før du skjærer av kjøttet også på de smale sidene. Del skivene i stolper, så små biter.
Finhakk rødløken og chilien (med eller uten frø) og del avokadoen i små terninger også. Hakk opp korianderen. Ha alt dette i en skål sammen med sitron- og limesaften, salt og pepper og bland det hele godt sammen.
Du kan servere maten på hver sine fat, slik at alle kan blande selv, eller du kan gjøre som jeg har gjort her, først fordelt salaten på tallerkenene, så fordelt kyllingkjøttet, samt litt chili og vårløk på toppen. Så serverer jeg salsaen i en bolle ved siden av.
God middag!
På vanlige hverdager er det sjelden jeg har tid til å kokkelere lenge. Så da lager jeg enten kjappe middager på stekeplaten eller lar stekeovnen gjøre jobben for meg. Det tar lenger tid, men er ikke mer jobb for meg.
Dette er en super middag som passer både på en hverdag og i helgen. Her bruker jeg en hel kylling som jeg deler – det tar 3 minutter og gir deg mye mer kylling for pengene – men du kan også kjøpe kyllingfileter eller –lår som du bruker istedenfor. Her er det stekeovnen som gjør 85% av jobben.
Oppskrift på kylling med ratatouille laget i stekepannen
1 boks hermetiske cherrytomater (eller hakkede, vanlige tomater)
1 hel kinesisk hvitløk eller 5 fedd vanlig hvitløk
1 fennikel
2 sjalottløk
½ squash
100 g oliven – i olje
1 ts tørket oregano
½ ts salt
godt med nykvernet pepper
1 kylling, ca. 1,2 kg eller 4 kyllingfileter
kokt pasta og frisk ruccolasalat til servering
Sett stekeovnen på 200 grader over- og underarme.
Finn fram en stekepanne eller kjele som tåler å stå i stekeovnen. Jeg bruker en jernstekepanne og pakker trehåndtaket inn i aluminiumsfolie.
Ha de hermetiske tomatene i pannen. Hakk opp hvitløken og del fennikelen i tynne skiver. Sjalottløken kan du dele i båter. Del squashen i terninger på 1 x 1 cm. Her bruker jeg oliven som ligger i en krydret olje. Da har jeg olivenene oppi stekepannen sammen med det jeg har delt opp, samt salt og pepper og rører det sammen.
Del opp kyllingen i lår, klubber og bryst. Jeg deler brystfiletene i to også. Så heller jeg over den krydrede oljen som olivenene har ligget i. Bruker du andre olivener, blander du sammen 3 ss olivenolje, ½ ts salt, pepper, ½ ts tørket oregano og ¼ ts tørket timian og bruker. Gni oljen godt inn i kyllingen før du legger den over i pannen.
Dander kjøtt og grønnsaker slik at noen av grønnsakene stikker opp mellom kyllingbitene.
Sett hele stekepannen på rillen under midten i stekeovnen og stek kyllingen i ca. 50 minutter. Da skal den ha blitt lys gyllenbrun og være skikkelig saftig. Bruker du kyllingfieter uten bein, kan du beregne noe kortere steketid. Bruk gjerne et steketermometer. Når den har en kjernetemperatur på 70 grader, er den gjennomstekt .
Server kokt pasta og grønnsalat til.
God middag!